Musk voorspelt tekorten aan elektriciteit en transformatoren door AI in 2025

FFrits 2 maart 2024 07:01

Elon Musk waarschuwt in een recent interview voor een mogelijk tekort aan elektriciteit en transformatoren in 2025, veroorzaakt door de groei van AI en elektrische auto's. Hij roept de technologie-industrie op om massaal over te stappen op groene energie.

Tekorten door groei AI en elektrische auto's

Tijdens een recente techconferentie uitte Elon Musk zijn zorgen over de toekomst van energievoorziening. Volgens hem zal de groei van AI en het toenemend gebruik van elektrische auto's leiden tot een tekort aan elektriciteit en transformatoren in 2025. Dit komt omdat zowel AI-systemen als elektrische auto's veel elektriciteit verbruiken. Om deze dreigende tekorten te voorkomen, roept Musk de technologie-industrie op om massaal over te stappen op groene energie.

Niet alleen het energietekort baart Musk zorgen, maar ook de mogelijke 'AI-apocalyps'. In het interview geeft Musk toe dat hij angstig is voor de mogelijkheid dat AI de mensheid zal overnemen en mensen overbodig zal maken. Hij stelt echter dat hij, ondanks deze angsten, benieuwd is naar de uitkomst en graag de 'AI-apocalyps' zou willen meebeleven, aangezien het 'niet saai' zal zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.