Musk wil Neuralink en Optimus samenvoegen: de toekomst van 'cyborgs'?

FFrits 21 september 2023 23:37

Elon Musk, CEO en medeoprichter van Neuralink, is enthousiast over de mogelijke combinatie van hersenimplantaten en humanoïde robots. Deze fusie zou kunnen leiden tot 'cyborgs' met ongelooflijke capaciteiten, volgens Musk.

Neuralink werft menselijke proefpersonen aan

Neuralink, een bedrijf medeopgericht door Elon Musk, is begonnen met het werven van menselijke proefpersonen voor tests met hun hersenimplantaten. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in het streven naar meer geavanceerde interactie tussen mensen en kunstmatige intelligentie.

Musk ziet potentieel in combinatie Neuralink en Optimus

Elon Musk toonde zich optimistisch over de mogelijkheden van Neuralink en Optimus. Hij stelde dat de combinatie van beide technologieën de Luke Skywalker-oplossing realiteit kan maken. Dat wil zeggen, mensen kunnen bewegingsvrijheid herwinnen dankzij geavanceerde robotledematen en hersenimplantaten.

Unieke functies en doelen van Neuralink en Optimus

Neuralink streeft ernaar om mensen met beperkingen zoals tetraplegie of visuele beperkingen de mogelijkheid te geven om een computer muis en toetsenbord te gebruiken via hersenimplantaten. Optimus, een humanoïde robot ontwikkeld door Tesla, is ontworpen om mensen te assisteren en repetitieve taken uit te voeren.

Het is onduidelijk of Musk's ambitieuze plannen voor Neuralink en Optimus haalbaar zijn. Sommige experts denken dat hij zal falen, terwijl anderen geloven dat hij een revolutie kan ontketenen in de onderzoeksvelden van zowel Neuralink als Optimus. De weg naar succes is echter lang en vol obstakels, zowel technisch als ethisch.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.