Musk's AI-startup xAI onderneemt miljarden financieringsronde

FFrits 6 december 2023 07:02

Elon Musk is van plan om een financieringsronde van 1 miljard dollar te houden voor zijn AI-startup xAI, met als doel de concurrentie aan te gaan met OpenAI en Google. Musk geeft aan al 135 miljoen dollar te hebben opgehaald bij vier investeerders.

Musk plant financieringsronde voor xAI

In een poging om zijn AI-startup xAI meer concurrentiekracht te geven, is Elon Musk van plan een financieringsronde te houden. Als concurrerend bedrijf richt xAI zich op het rivaliseren met bestaande spelers in de markt zoals OpenAI en Google. Deze ambitieuze stappen zijn een weerspiegeling van Musk's drive om de AI-sector te innoveren.

xAI streeft naar miljardenopbrengst uit aandelenemissie

Met een doel om maar liefst 1 miljard dollar (926 miljoen euro) op te halen, wil xAI deze financiering realiseren door middel van een aandelenemissie. De informatie, die dinsdag bekend werd gemaakt door de Amerikaanse financiële waakhond SEC, toont Musk's ambitie om zijn bedrijf op de kaart te zetten in de competitieve AI-markt.

Tot nu toe heeft xAI al indrukwekkende stappen gemaakt in financiering, met bijna 135 miljoen dollar geworven bij vier investeerders. Dit vroege succes toont aan dat er in de markt vertrouwen is in Musk's nieuwste onderneming, en biedt een sterke basis voor de geplande financieringsronde.

Musk, die al verschillende succesvolle bedrijven heeft geleid zoals Tesla, SpaceX en X (voorheen Twitter), heeft xAI opgericht met het specifieke doel om te concurreren met OpenAI. Dit is een interessante zet, aangezien Musk in 2015 medeoprichter en bestuurslid was van OpenAI, maar in 2018 zijn rol daar opgaf, naar eigen zeggen vanwege mogelijke belangenverstrengeling.

Musk introduceert nieuw AI-product: Grok

In een andere spannende ontwikkeling presenteerde Musk in november zijn eigen AI-product, Grok. Grok heeft toegang tot informatie van X, een bedrijf waar Musk de meerderheid van de aandelen in bezit. Deze stap markeert een nieuwe richting voor Musk's betrokkenheid bij AI-technologie en kan een significante impact hebben op de toekomst van de sector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.