Musk's nieuwste AI-vinding, XAI, na mislukking met ChatGPT

FFrits 3 november 2023 21:47

Elon Musk onthult zaterdag de technologie achter XAI, zijn nieuwe AI-bedrijf dat naar verwachting gebruik zal maken van gegevens van het socialemediaplatform X. Na zijn terugtrekking uit OpenAI en een mislukking met ChatGPT, lijkt Musk klaar om een nieuwe speler te introduceren in de wereld van kunstmatige intelligentie.

Presentatie van Musks nieuwe AI-bedrijf XAI

Elon Musk, de topman van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, is klaar om de technologie te onthullen die zijn nieuwe bedrijf, XAI, zal aandrijven. Het bedrijf is opgericht met de ambitieuze missie om de 'ware aard van het universum' te begrijpen via kunstmatige intelligentie. Deze onthulling komt na zijn terugtrekking uit OpenAI, het bedrijf dat hij mede oprichtte.

Musk's terugtrekking uit OpenAI en plannen voor TruthGPT

Musk, die vroeger betrokken was bij OpenAI, het bedrijf achter de chatbot-technologie ChatGPT, had eerder dit jaar plannen aangekondigd om een alternatief te creëren genaamd TruthGPT. Dit volgde op zijn besluit om in 2018 uit de raad van bestuur van OpenAI te stappen. Het blijft onduidelijk of XAI de verwezenlijking is van zijn TruthGPT project.

Sociaalmediaplatform X is de belangrijkste dataleverancier voor XAI

De belangrijkste bron van data voor XAI zal het socialemediaplatform X zijn, voorheen bekend als Twitter. Musk nam Twitter iets meer dan een jaar geleden over en doopte het om tot X. Het platform zal naar verwachting een belangrijke rol spelen in het voeden van XAI met relevante gegevens voor het ontwikkelen van zijn AI-technologieën.

Ondanks zijn betrokkenheid bij AI-ontwikkeling, heeft Musk in het verleden aangegeven dat hij verwacht dat AI binnen enkele jaren intelligenter zal zijn dan mensen. Dit heeft hem ertoe aangezet om op te roepen tot een pauze in de ontwikkeling van AI en strengere regels om te zorgen voor veilig gebruik en ontwikkeling van AI-technologieën.

Musk's team voor XAI bestaat uit ervaren professionals die eerder hebben gewerkt bij tech-giganten zoals Google en Microsoft. Dit talent zal ongetwijfeld bijdragen aan het vermogen van het bedrijf om geavanceerde AI-technologieën te ontwikkelen en te implementeren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.