Nederlandse Studio's met gemengde gevoelens over het gebruik van AI in filmmaken

FFrits 10 maart 2024 10:46

Het AI-model Sora heeft de mogelijkheid om realistische beelden te genereren vanuit tekst, maar Nederlandse filmmakers hebben gemengde reacties op de technologie. Hoewel ze de ontwikkeling van AI erkennen, hebben ze zorgen over het vermogen om specifieke beelden te genereren en de mogelijke impact op creatieve processen.

Sora biedt nieuwe mogelijkheden, maar is nog niet klaar voor algemeen gebruik

Sora, een AI-model ontwikkeld door OpenAI, heeft de aandacht getrokken van filmmakers wereldwijd. Dit model heeft de mogelijkheid om realistisch ogende beelden te genereren op basis van tekstuele input. Hoewel het voor het grote publiek nog niet beschikbaar is, werkt OpenAI samen met een selecte groep filmmakers om het model te verbeteren en aan te passen aan hun behoeften.

Nederlandse studio's twijfelen over de nauwkeurigheid van AI

Nederlandse filmmakers tonen terughoudendheid met betrekking tot het gebruik van Sora voor het maken van scènes en films. Ze uiten zorgen over het vermogen van de technologie om specifieke beelden te genereren. Hoewel Sora in staat is om realistische afbeeldingen te creëren, is het nog steeds een uitdaging om de exacte scènes en beelden te produceren die de filmmakers voor ogen hebben.

Hoewel de Nederlandse studio's sceptisch zijn over het gebruik van AI zoals Sora voor het creëren van specifieke beelden, omarmen ze andere vormen van AI die kunnen helpen bij tijdrovende taken. Het gebruik van AI voor het maken en renderen van 3D-beelden, evenals voor animatiedoeleinden, kan helpen om productietijd te verkorten en kosten te besparen op dure apparatuur.

Milieukwesties: een andere zorg met AI

Naast de creatieve bezwaren, hebben de filmmakers ook milieugerelateerde zorgen over het gebruik van AI. De servers die nodig zijn om AI-modellen te draaien, verbruiken een enorme hoeveelheid energie. Dit resulteert niet alleen in hoge kosten, maar draagt ook bij aan de milieubelasting. Het is een factor die veel filmmakers serieus overwegen bij hun beslissing om AI al dan niet te gebruiken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.