Netflix biedt een jaarsalaris van €1 miljoen voor een AI-baan

FFrits 1 augustus 2023 21:27

Netflix zoekt een nieuwe productmanager voor hun machine learning platform en biedt een belachelijk hoog salaris van 1,2 miljoen dollar. Dit gebeurt ter midden van een staking van schrijvers en acteurs in Hollywood, die onder andere protesteert tegen het gebruik van kunstmatige intelligentie in de film- en televisieproductie.

Netflix zoekt productmanager voor machine learning

Het streamingbedrijf Netflix is op zoek naar een nieuwe productmanager voor hun machine learning platform. De salarisindicatie voor deze functie is indrukwekkend, het kan oplopen tot 900.000 dollar, wat gelijkstaat aan 1,2 miljoen Canadese dollars. Het is een nieuwe rol binnen het bedrijf, een teken dat Netflix steeds meer investeert in kunstmatige intelligentie en machine learning technologieën.

Verantwoordelijkheden van de nieuwe rol

De nieuwe productmanager wordt verantwoordelijk voor verschillende taken rondom machine learning binnen Netflix. Zo zal de persoon nieuwe toepassingen van machine learning ontwikkelen, eventuele fouten opsporen en herstellen, en deze nieuwe toepassingen implementeren binnen het bedrijf. Dit toont aan dat de rol van kunstmatige intelligentie en machine learning binnen Netflix steeds prominenter wordt.

Andere bedrijven zoeken ook AI-specialisten

Naast Netflix zijn er ook andere entertainmentbedrijven die het belang van AI en machine learning inzien. Zo heeft Disney onlangs een vacature geplaatst voor een 'Senior Machine Learning Engineer'. Dit toont aan dat de industrie steeds meer de voordelen en mogelijkheden ziet van het gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning in de entertainmentindustrie.

Het is niet alleen de entertainmentindustrie die interesse toont in AI en machine learning. Bedrijven uit verschillende sectoren zijn namelijk druk bezig met het werven van AI-specialisten. Volgens Peter Krensky van consultancybureau Gartner heeft ongeveer een kwart van de Fortune 2000-bedrijven speciale AI-leiders op VP-niveau of hoger. Hij verwacht dat dit in het komende jaar zal groeien tot 80 procent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.