Nieuwe AI-technologie belooft revolutie voor crypto traders

FFrits 26 januari 2024 07:02

Pontem, een startup gespecialiseerd in Web3 producten, heeft een AI chatbot gelanceerd om nieuwkomers en ervaren traders te helpen met realtime en accurate informatie over crypto-onderwerpen. De chatbot is compatibel met verschillende platforms en stimuleert de ontwikkeling van apps die compatibel zijn met de Ethereum Virtual Machine en de Move programmeertaal.

Pontem introduceert AI Chatbot

Pontem heeft een innovatieve stap gezet in de wereld van crypto en AI door een chatbot te lanceren die gespecialiseerd is in crypto gerelateerde onderwerpen. Deze AI-chatbot biedt up-to-date en effectieve informatie over crypto-onderwerpen zoals staken, het kopen van non-fungible tokens (NFT's) en meer. De chatbot is ontworpen om zowel nieuwe geïnteresseerden in crypto als ervaren handelaren te ondersteunen met snelle updates over het laatste nieuws, prijswijzigingen en on-chain metrics.

Compatibiliteit en training van de AI chatbot

Het implementeren van AI in een crypto project is geen eenvoudige taak. Volgens Alejo Pinto, mede-oprichter van Pontem, vereist elk AI crypto project aanzienlijke aanvullende training omdat het basis ChatGPT model niet op de hoogte is van ontwikkelingen in de crypto wereld na september 2021. Daarnaast is de chatbot compatibel met platforms en diensten zoals MetaMask, X, Gmail, Facebook en wallets van de Aptos (APT) blockchain.

Stimulatie van app-ontwikkeling door de AI chatbot

De chatbot van Pontem is niet alleen ontworpen om informatie te verstrekken, maar ook om de ontwikkeling van nieuwe apps te stimuleren. Het bedrijf moedigt ontwikkelaars aan om apps te bouwen die compatibel zijn met de Ethereum Virtual Machine (EVM), het systeem dat deel uitmaakt van het Ethereum (ETH) netwerk en smart contracts uitvoert. Bovendien worden ontwikkelaars aangemoedigd om de Move programmeertaal te gebruiken, die is geïnitieerd door Meta (voorheen Facebook). Dit zal ontwikkelaars helpen hun applicaties toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Het is niet alleen de crypto-wereld die zijn aandacht richt op AI en blockchain technologie. De Bank voor Internationale Betalingen (BIS) heeft zes vernieuwende projecten aangekondigd, gericht op het versterken van de financiële sector. Deze projecten omvatten de ontwikkeling van centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s), AI, blockchain technologie, en verbeteringen in cyberbeveiliging en financiële misdaadbestrijding. Innovaties zoals deze tonen het potentieel en de groeiende relevantie van AI en blockchain technologie binnen de financiële sector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.