Nvidia kan tegen 2027 300 miljard dollar aan AI-inkomsten genereren, volgens analist

FFrits 25 juli 2023 07:01

Nvidia, de toonaangevende fabrikant van AI-chips, zou tegen 2027 wel 300 miljard dollar aan specifieke AI-inkomsten kunnen genereren, dit is tien keer de verwachte omzet van dit jaar, volgens een analist van Mizuho.

Nvidia's aandelenkoers kan nog stijgen

Volgens de analist Vijay Rakesh van Mizuho heeft Nvidia's aandelenkoers nog een upside potentieel van 20% te gaan, gedreven door de voortdurende AI-boom. Rakesh's vorige prijsdoel voor Nvidia was $400, en ook zijn nieuwe target van $530 wordt door hem bestempeld als 'conservatief'. Nvidia's aandelen zijn dit jaar al met 205% gestegen.

Aanzienlijke AI-inkomsten voor Nvidia verwacht tegen 2027

Rakesh verwacht ook dat Nvidia zijn dominante positie in AI-chips zal behouden tot ten minste 2027. Hij voorspelt dat het bedrijf tegen die tijd ongeveer $300 miljard aan specifieke AI-inkomsten kan genereren. Dit is tien keer zijn projectie van $25 tot $30 miljard aan AI-inkomsten voor dit jaar.

Naast de succesvolle prestaties van Nvidia op de aandelenmarkt, heeft ook de CEO van het bedrijf, Jensen Huang, een zeer succesvol jaar achter de rug. Zijn vermogen is dit jaar bijna verdubbeld, volgens de Bloomberg Billionaires Index. Hij is nu de 32e rijkste persoon ter wereld, met een netto waarde van $40 miljard.

Nvidia als 'topkeuze' voor Morgan Stanley

Rakesh is niet de enige analist die positief is over Nvidia. In juni noemde Morgan Stanley Nvidia als hun 'topkeuze' op basis van de vraag naar zijn AI-chips.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.