Nvidia's Q2 cijfers belichten groeiende impact van AI

FFrits 21 augustus 2023 17:09

De tweede kwartaalcijfers van Nvidia worden gezien als een belangrijke indicator van de groeiende invloed van kunstmatige intelligentie (AI) op de markt. Experts verwachten dat het bedrijf de verwachtingen zal overtreffen en een positieve toekomstvisie zal bieden, mede dankzij hun toegenomen focus op AI en de ontwikkeling van nieuwe AI-chips.

Hoge verwachtingen voor Nvidia's Q2 cijfers

De financiële wereld kijkt met hoge verwachtingen uit naar de tweede kwartaalcijfers van de Amerikaanse chipproducent Nvidia. Analisten voorspellen dat het bedrijf de marktverwachtingen zal overtreffen en met een sterke vooruitblik zal komen. Nvidia had in mei al een positieve prognose afgegeven voor het tweede kwartaal, wat de verwachtingen alleen maar heeft versterkt. Dit zal naar verwachting resulteren in een recordomzet die het vorige record van het bedrijf van 8,29 miljard dollar ruimschoots zal overtreffen.

AI is de sleutel tot Nvidia's groei

Kunstmatige intelligentie (AI) speelt een cruciale rol in de groei van Nvidia. Het bedrijf heeft een verhoogde focus op AI, wat volgens topman CEO Jensen Huang zal leiden tot hogere omzetten op korte termijn. Huang voorspelt dat bedrijven wereldwijd zullen overstappen op versneld rekenen, aangezien ze generatieve AI in elk product, dienst en bedrijfsproces proberen te integreren. De voortdurende groei van AI-infrastructuur is dan ook een belangrijke drijfveer voor de groei van Nvidia.

Nieuwe AI-chipset belooft verdere groei

Nvidia blijft innoveren op het gebied van AI-chipsets. Het bedrijf onthulde recentelijk zijn nieuwste generatie AI-chipset, de DGX GH200 Grace Hopper Superchip. Deze chipset is specifiek ontworpen voor gebruik met generatieve AI-modellen die veel geheugen vereisen. De release van deze chipset, welke wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2024, zal naar verwachting bijdragen aan de toekomstige groei van het bedrijf.

De datacenterdivisie van Nvidia staat op het punt om nieuwe records te breken, volgens analisten. Ze verwachten dat de opbrengsten van deze divisie voor het eerst hoger zullen zijn dan die van concurrenten zoals Intel en Advanced Micro Devices. Dit is een indicatie van de opkomst van AI en hoe één ecosysteem 80 procent van de waarde kan veroveren die in elk computertijdperk wordt gegenereerd.

Hoewel Nvidia op korte termijn geen significante impact verwacht van eventuele nieuwe Amerikaanse exportbeperkingen, kunnen deze op de lange termijn wel invloed hebben. Als de verkoop van GPU's voor datacenters aan China wordt beperkt, zou dit gevolgen kunnen hebben voor Nvidia's verkoop in dat land. Historisch gezien maakt China 20 tot 25 procent uit van de datacenterverkoop van het bedrijf, volgens Citi Research.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.