Ola's Aggarwal richt zich op AI en halfgeleiderontwerp

FFrits 1 augustus 2023 10:17

Indian ondernemer Bhavish Aggarwal, mede-oprichter van Ola en Ola Electric, stort zich op nieuwe terreinen terwijl hij zijn bedrijven richting beursgang leidt. Hij heeft een AI-startup opgezet en is op zoek naar mogelijke overnames.

Aggarwal waagt zich aan AI

Bhavish Aggarwal, de mede-oprichter van de taxidienst Ola en de elektrische voertuigen startup Ola Electric, stapt in de wereld van kunstmatige intelligentie. Hij heeft een nieuwe startup opgericht die zich zal richten op de ontwikkeling van een groot taalmodel. Daarnaast is hij op zoek naar potentieel interessante overnames. Twee AI-startups met een hoofdkantoor in de VS staan op zijn radar. Aggarwal blijft niet steken in de vroege fases van ondernemerschap. Hij is ook in gesprek om meer dan $50 miljoen op te halen voor de nieuwe AI-onderneming.

Mogelijke uitbreiding naar halfgeleiders

Naast zijn avonturen in de wereld van AI, overweegt Aggarwal ook om zijn vleugels uit te slaan in de halfgeleiderindustrie. Hij heeft het idee geopperd om een bedrijf op te richten dat zich specialiseert in halfgeleiderontwerp. Het staat echter nog niet vast of dit bedrijf een onderdeel zal zijn van de AI-startup. De details over deze mogelijke uitbreiding zijn nog niet openbaar gemaakt.

Aggarwal is geen onbekende als het gaat om het verkennen van nieuwe business mogelijkheden. In het afgelopen decennium heeft hij zich verdiept in diverse gebieden, waaronder nu ook AI en halfgeleiderontwerp. Zijn ondernemingen Ola en Ola Electric hebben respectievelijk een leidende positie in de Indiase taximarkt en op de elektrische scootermarkt.

Zorgen van investeerders over uitbreiding

Hoewel Aggarwal's ambitie om uit te breiden naar nieuwe en vaak ongerelateerde sectoren bewonderenswaardig kan zijn, heeft deze assertieve aanpak ook tot enige bezorgdheid geleid bij zijn investeerders. Zo hebben veel investeerders in Ola hun zorgen geuit over het feit dat ze geen aandeel hebben in Ola Electric, dat voortgekomen is uit de taxidienst.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.