Ondanks regelgeving, Copilot AI-assistent op Windows 11 al te testen in Europa

FFrits 27 september 2023 15:42

De nieuwe AI-assistent, Copilot, is officieel nog niet beschikbaar in Europa vanwege regelgeving. Ondanks dit, is er een manier om de assistent alvast in Windows 11 te testen. Lees hier hoe.

Wachten op Copilot door Digital Market Act

Microsoft is duidelijk bezig met vooruitgang op het gebied van AI, met hun nieuwste update die Copilot naar Windows 11 brengt. Helaas moeten we in Europa nog even geduld hebben voordat we officieel met de assistent aan de slag kunnen gaan. Dit komt omdat Copilot in zijn huidige vorm niet voldoet aan de regelgeving van de Digital Market Act. Toch is er een manier om alvast met de nieuwe functie te experimenteren.

Copilot starten met workaround

Voor de echte technische liefhebbers onder ons, is er een manier om Copilot aan de praat te krijgen, ondanks de beperkingen. Je dient eerst de 'Moment 4'-update voor Windows 11 22H2, KB5030310, te installeren. Vervolgens kun je de tool starten door een specifieke code in te voeren. Hierdoor start Copilot op en kun je experimenteren met verschillende modi en functies.

Microsoft doet er alles aan om Copilot zo snel mogelijk naar Europa te brengen. Ze zijn volop bezig om de assistent af te stemmen op de regels van de Digital Market Act, zodat de functie zo snel mogelijk in de Europese Economische Ruimte kan worden uitgerold. Het is nog onduidelijk wanneer deze aanpassingen voltooid zullen zijn en we officieel gebruik kunnen maken van deze spannende nieuwe technologie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.