Ondanks waarschuwingen ontwikkelt Google AI-chatbot als levenscoach

FFrits 16 augustus 2023 19:02

Google werkt aan generatieve AI-tools die chatbots zoals ChatGPT en Bard kunnen transformeren tot een soort levenscoach. Dit ondanks eerdere waarschuwingen over de mogelijke gevaren door veiligheidsexperts van het bedrijf.

Google's AI-transformatie tot life coach

In een poging om de kloof met de concurrentie in de AI-race te dichten, is Google bezig met het ontwikkelen van nieuwe generatieve AI-tools. Deze tools kunnen chatbots zoals ChatGPT en Bard omvormen tot een soort persoonlijke life coach. Er worden momenteel tests uitgevoerd om te zien of deze vernieuwde chatbots in staat zijn om gebruikers te helpen met verschillende persoonlijke en professionele taken. Dit ondanks eerdere waarschuwingen van veiligheidsexperts binnen het bedrijf over de mogelijke risico's van dergelijke AI-toepassingen.

Multifunctionele toepassingen van chatbots

De nieuwe AI-tools waar Google aan werkt, kunnen voor een scala aan verschillende toepassingen gebruikt worden. De vernieuwde chatbots zouden in staat moeten zijn om gebruikers te helpen met 21 verschillende soorten taken. Hierbij kan gedacht worden aan het bieden van levensadvies en planningstips, maar ook aan het helpen bij het oplossen van persoonlijke problemen. Tests worden momenteel uitgevoerd om de effectiviteit van deze functies te beoordelen.

Eerdere waarschuwingen over AI-gevaren

Ondanks de huidige ontwikkelingen binnen Google, hebben veiligheidsexperts van het bedrijf in het verleden gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren van dergelijke AI-toepassingen. Er werd met name gewaarschuwd voor het risico dat mensen te emotioneel verbonden kunnen raken met chatbots. Dit kan leiden tot een 'verlies van keuzevrijheid' en mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid en het algemeen welzijn van mensen.

Hoewel Google druk bezig is met de ontwikkeling van deze nieuwe tools, zijn ze nog steeds in de evaluatiefase. Het bedrijf heeft nog niet definitief besloten of deze tools daadwerkelijk gebruikt zullen worden. Het is dus nog onzeker of deze nieuwe AI-tools daadwerkelijk in de praktijk gebracht zullen worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.