Ontdek de nieuwe Android 14: Uitgebreide personalisatiemogelijkheden, betere datacontrole en AI-functies

FFrits 4 oktober 2023 22:51

De nieuwste versie van Android, Android 14, is uit. Deze upgrade biedt verbeterde personalisatiemogelijkheden, meer controle over privacygevoelige data en geavanceerde AI-functies.

Belangrijkste verbeteringen en vernieuwingen

De nieuwe Android 14 heeft een scala aan verbeteringen en vernieuwingen. Gebruikers kunnen nu rekenen op nog meer personalisatiemogelijkheden, betere controle over hun privacygevoelige data, en verbeterde toegankelijkheidsopties voor slechthorenden en -zienden. Daarnaast ondersteunt de nieuwe versie Ultra HDR-afbeeldingen, wat zorgt voor een betere beeldkwaliteit.

Aanpassingen aan het vergrendelscherm

De mogelijkheden om je vergrendelscherm te personaliseren zijn uitgebreid. Met Android 14 kunnen gebruikers nu kiezen uit nieuwe templates en aangepaste snelkoppelingen gebruiken. Daarnaast is er een weer-widget die meer op de voorgrond komt als er regen wordt verwacht. Deze aanpassingen maken het gebruik van je smartphone nog persoonlijker.

Nieuwe functie: Health Connect-menu

Een andere handige nieuwe functie is het Health Connect-menu. In dit menu wordt alle fitness- en gezondheidsgerelateerde data verzameld. Fitness-apps kunnen hieraan gekoppeld worden, zodat je al je gezondheidsinformatie op één plek kunt vinden en beheren.

Maar er is meer! Android 14 komt ook met ai-gegenereerde achtergronden, die in eerste instantie alleen beschikbaar zullen zijn voor de Google Pixel 8 en 8 Pro. Daarnaast biedt de update meer inzicht in de machtigingen die apps van je vragen en is er een nieuw, geheel kleurloos, monochroom-thema toegevoegd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.