OpenAI beweert dat The New York Times ChatGPT heeft gehackt voor rechtszaak

FFrits 28 februari 2024 09:46

OpenAI heeft de rechtbank verzocht delen van een aanklacht van The New York Times te verwerpen, omdat de krant naar verluidt ChatGPT, de chatbot van het AI-bedrijf, zou hebben gehackt. Met deze vermeende hack zou de krant onjuist bewijs hebben willen verzamelen over mogelijke auteursrechtenschendingen door OpenAI.

OpenAI beschuldigt NYT van hacken

Volgens OpenAI heeft The New York Times de chatbot ChatGPT gehackt om bewijs te verzamelen voor een rechtszaak over auteursrechtenschending. De krant zou 'misleidende' informatie hebben ingevoerd via ChatGPT, een chatbot die gebruikmaakt van zogenoemde 'prompts' (instructies) om teksten te genereren. Deze ingevoerde informatie zou het AI-systeem vervolgens hebben gebruikt om het materiaal van de krant te reproduceren, wat OpenAI bestempelt als een 'flagrante schending' van de gebruiksvoorwaarden.

De kern van deze rechtszaak draait om de beschuldiging van The New York Times aan het adres van OpenAI. De krant beweert dat het AI-bedrijf hun artikelen zonder toestemming heeft gebruikt om chatbots te trainen, wat volgens de krant onrechtmatig is. De krant beweert dat OpenAI verantwoordelijk is voor 'miljarden dollars aan wettelijke en werkelijke schade' door deze vermeende onrechtmatige acties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.