OpenAI brengt populaire chatbot ChatGPT naar Android

FFrits 22 juli 2023 03:21

OpenAI zet haar expansie voort door de populaire chatbot ChatGPT volgende week op Android te lanceren. De AI-assistent wordt nu 24/7 beschikbaar, direct in je broekzak, als je een Android-telefoon hebt - net zoals het sinds mei voor iOS-gebruikers is.

ChatGPT binnenkort beschikbaar op Android

ChatGPT heeft de wereld veroverd met zijn vermogen om coherente, doordachte reacties te genereren op natuurlijke taalprompts. Vanaf volgende week krijgen Android-gebruikers de kans om het te vragen om kwantumfysica uit te leggen of onderweg een haiku te componeren. Voorregistraties zijn nu open via de Google Play Store.

Dit nieuws volgt op de onthulling van OpenAI van verhoogde inspanningen om zijn systemen veiliger en transparanter te maken via initiatieven zoals inhoudswatermerking. Het bedrijf heeft te maken gehad met kritiek over het genereren van desinformatie door zijn AI, of dat het wordt gebruikt voor vals spelen. Hoewel op veel manieren gunstig, vereisen deze krachtige generatieve modellen nog steeds voorzichtigheid en ethische implementatie.

Verbeterde beveiligingsfuncties in de Android-app

OpenAI benadrukte dat de Android-app verbeterde beschermingen zal hebben in vergelijking met de webversie, en functies zal bevatten zoals het synchroniseren van gespreksgeschiedenis tussen apparaten. De bestaande iOS-app is op een vergelijkbare manier uitgerust.

De lancering van zijn native Android- en iOS-app zet OpenAI in directe concurrentie met Microsoft's Bing Chat, dat ook OpenAI's GPT-4-technologie gebruikt en een manier was om het grote taalmodel (LLM) te testen zonder een webbrowser te gebruiken.

AI verandert van speelgoed naar zakelijk hulpmiddel

Deze machine learning boom gaat verder dan chatbots. AI is aan het overgaan van nieuwe speelgoed naar serieus zakelijk hulpmiddel, vervangt menselijke banen in schrijven, coderen, religieuze diensten, en meer. De impact op de maatschappij kan enorm zijn, wat meer toezicht vereist op zaken als privacy en vooringenomenheid.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.