OpenAI CEO streeft naar oplossing voor AI-verificatieprobleem met irisscan-technologie

FFrits 3 augustus 2023 21:12

De CEO van OpenAI, Sam Altman, werkt aan de oplossing van een groot probleem in de kunstmatige intelligentie: identiteitsverificatie. Via een irisscan wil hij een waterdichte 'bewijs van persoonlijkheid' bieden, een essentiële stap in AI-technologieën. In deze context is hij medeoprichter van de non-profitorganisatie Worldcoin, die een nieuw soort digitaal identificatiesysteem en een financieel netwerk gebaseerd op cryptocurrency wil creëren.

Worldcoin: Een oplossing voor 'proof of personhood'

Worldcoin, opgericht door Sam Altman, CEO van OpenAI, is een non-profitorganisatie die zich inzet om het 'proof of personhood'-probleem op te lossen. In de wereld van kunstmatige intelligentie maakt geavanceerde technologie het steeds gemakkelijker om een geloofwaardige menselijke identiteit te vervalsen via e-mail, stem of video. Om dit probleem aan te pakken, wil Worldcoin een uniek en betrouwbaar bewijs van persoonlijkheid bieden door middel van iris-scanning technologie. Dit nieuwe systeem zou een lange termijn en blijvende oplossing kunnen bieden voor identiteitsverificatie in de AI-wereld.

Om deelnemers aan te moedigen hun irissen te laten scannen, heeft Worldcoin een beloningssysteem opgezet waarbij mensen een nieuw soort digitale munt, genaamd WLD, ontvangen na de scan. Deze aanpak, gecombineerd met de belofte van een unieke, veilige digitale identiteit, heeft veel mensen aangetrokken om deel te nemen. Er zijn echter ook kritieken en zorgen geuit over de privacy en de mogelijke misbruiken van deze gedigitaliseerde biometrische gegevens.

Zorgen over privacy en data misbruik

Hoewel de beloften van Worldcoin aantrekkelijk zijn, zijn er ook zorgen en kritieken geuit over de mogelijke gevolgen van het digitaliseren van dergelijke gevoelige biometrische gegevens. Overheden en privacyvoorstanders hebben vragen gesteld over hoe deze gegevens worden opgeslagen en beschermd, en of er een risico bestaat dat ze worden misbruikt. Worldcoin stelt dat het de biometrische gegevens niet opslaat tenzij de gebruikers daarvoor kiezen en dat het zich inzet om de privacy van de gebruikers te waarborgen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.