OpenAI mikt op recordwaardering van 86 miljard dollar

FFrits 20 oktober 2023 16:23

OpenAI, de onderneming achter de prominente toepassing van 'generatieve' AI, ChatGPT, streeft naar een waardering van 86 miljard dollar (81 miljard euro). Deze ambitie wordt momenteel besproken met investeerders en onderstreept het grote commerciële vertrouwen in de toekomst van kunstmatige intelligentie.

OpenAI streeft naar hoge waardering

OpenAI, de maker van het bekende ChatGPT-programma, voert momenteel gesprekken met investeerders over een nieuwe financieringsronde. Het doel? Een waardering bereiken van maar liefst 86 miljard dollar (ongeveer 81 miljard euro). Deze ambitie wijst op het enorme vertrouwen dat er momenteel heerst in de commerciële toekomst van kunstmatige intelligentie.

ChatGPT, de bekende gezicht van AI

Onder het brede publiek is ChatGPT de bekendste toepassing van 'generatieve' AI. Deze chatbot, die ontwikkeld is met zeer geavanceerde technologie, streeft ernaar om op een zo menselijk mogelijke manier te interageren met gebruikers. Dit maakt het een van de meest opvallende exemplaren van hoe AI kan worden ingezet in de dagelijkse communicatie.

Wat ChatGPT extra indrukwekkend maakt, is het feit dat het programma qua gebruikers een van de snelst groeiende computerprogramma's ooit is. Bovendien biedt het nu ook een app aan, en heeft het de mogelijkheid om afbeeldingen te genereren. Deze ontwikkelingen illustreren de veelzijdigheid en het succes van het programma.

Ambitieuze nieuwe financieringsronde voor OpenAI

OpenAI toont ambitie in zijn nieuwste financieringsronde. Het bedrijf mikt op een ongelooflijke waardering die meer dan drie keer zo hoog is dan tijdens de vorige ronde in april. Deze grote sprong laat zien hoeveel vertrouwen het bedrijf heeft in zijn eigen producten en toekomst.

Financiële behoeften van ChatGPT

ChatGPT heeft een constante stroom van investeringen nodig om te kunnen functioneren. Een enorme computerkracht is vereist om het programma te laten draaien, wat betekent dat het bedrijf moet onderhandelen met bestaande leveranciers of moet investeren in eigen infrastructuur. Dit onderstreept het belang van aanhoudende financiële steun voor de groei en ontwikkeling van het programma.

Een bijzonder aspect van OpenAI's strategie is het aanbieden van aandelenopties aan werknemers. Dit zou hen de mogelijkheid geven om te profiteren van het succes van het bedrijf door aandelen te verkopen aan investeerders. Hiermee hoopt OpenAI een aantrekkelijkere werkgever te worden in de zeer concurrerende markt voor AI-talent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.