OpenAI, moederbedrijf van ChatGPT, op weg naar een miljardenomzet

FFrits 30 augustus 2023 10:37

Door de toenemende populariteit van chatbot ChatGPT is OpenAI, het bedrijf erachter, hard op weg om de jaaromzet van 1 miljard dollar te bereiken. Ondanks de hoge ontwikkelingskosten en vereiste rekenkracht, ziet OpenAI kansen in speciale abonnementen en bedrijfsdiensten.

OpenAI's stijgende omzet door ChatGPT

De immer groeiende populariteit van chatbot ChatGPT heeft OpenAI, het moederbedrijf, op de kaart gezet. Ondersteund door softwaregigant Microsoft, is OpenAI naar verwachting op koers om een jaaromzet van 1 miljard dollar te draaien. De start-up geniet maandelijkse inkomsten van ongeveer 80 miljoen dollar, volgens een anonieme bron.

Hoge kosten en rekenkracht voor ChatGPT

Ondanks het succes is de ontwikkeling van ChatGPT en GPT-4 een kostbare onderneming. OpenAI heeft naar verluidt in 2022 een verlies van ongeveer 540 miljoen dollar geleden vanwege de ontwikkelingskosten. Daarnaast vereisen de AI-modellen van de chatbot aanzienlijke rekenkracht, wat bijdraagt aan de hoge gebruikskosten.

Om de hoge kosten tegen te gaan en winstgevend te worden, richt OpenAI zich op premiumabonnementen en diensten voor bedrijven. Het biedt bedrijven tegen betaling toegang tot de programmeerinterface, die ontwikkelaars kunnen gebruiken om de chatbot aan andere apps toe te voegen. Deze strategie kan mogelijk de sleutel zijn tot het bereiken van hun miljardenomzetdoel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.