OpenAI stelt lancering chatbotwinkel uit: Invloed van bestuurschaos en terugkeer van topman Altman

FFrits 3 december 2023 07:01

OpenAI, het bedrijf achter chatbot ChatGPT, heeft aangekondigd de lancering van zijn online chatbotwinkel uit te stellen tot volgend jaar. Deze vertraging wordt toegeschreven aan onverwachte gebeurtenissen, waaronder de onrust rond de ontslag en terugkeer van topman Sam Altman.

Uitstel lancering GPT Store

OpenAI, bekend van de chatbot ChatGPT, heeft aangekondigd dat de geplande lancering van hun GPT Store is uitgesteld tot begin volgend jaar. Deze online winkel, waarin gebruikers hun aangepaste versies van ChatGPT kunnen aanbieden, was oorspronkelijk bedoeld om eind dit jaar te lanceren. Dit uitstel komt als een verrassing, gezien de aankondiging van de winkel begin november op een ontwikkelaarsconferentie.

Onrust rond topman Altman

De vertraging in de lancering van de GPT Store wordt toegeschreven aan een reeks onverwachte gebeurtenissen. Een belangrijk punt van discussie was de recente controverse rond de afzetting van OpenAI-topman Sam Altman. Altman werd ontslagen door het OpenAI-bestuur, wat leidde tot kritiek van personeel en investeerders. Ondanks zijn ontslag, werd Altman later weer aangenomen door het bedrijf, dit keer onder een nieuw bestuur en met steun van Microsoft.

Na zijn ontslag bij OpenAI werd Altman snel aangenomen door Microsoft, een grote investeerder in OpenAI. Niet lang daarna maakte Altman een comeback bij OpenAI, onder een nieuw bestuur en met de expliciete steun van Microsoft. Dit ongewone scenario veroorzaakte veel discussie en onzekerheid binnen het bedrijf en de bredere AI-industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.