OpenAI's explosieve groei: Nu 80 miljard euro waard door unieke deal

FFrits 18 februari 2024 09:31

OpenAI, het moederbedrijf van ChatGPT, heeft een deal gesloten waardoor de waarde van het bedrijf is opgelopen tot bijna 80 miljard euro. Door deze overeenkomst zijn ze nu één van de meest waardevolle start-ups in de wereld van kunstmatige intelligentie.

OpenAI's deal verhoogt bedrijfswaarde aanzienlijk

Door een recente overeenkomst heeft OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, de mogelijkheid gegeven aan werknemers om hun aandelen te verkopen. Deze deal heeft de waarde van het bedrijf verhoogd tot 86 miljard dollar, wat gelijkstaat aan bijna 80 miljard euro. Dit nieuws komt van een vertrouwde bron, Bloomberg.

OpenAI's waarde verdrievoudigd in minder dan een jaar

Met deze recente waardestijging is OpenAI nu een van de meest waardevolle start-ups wereldwijd in de kunstmatige intelligentie sector. Interessant is dat de waarde van het bedrijf bijna is verdrievoudigd in minder dan tien maanden, volgens The New York Times.

Het venture capital bedrijf Thrive Capital heeft het voortouw genomen in deze deal. De verkoop van aandelen stond oorspronkelijk gepland voor vorig jaar, maar werd uitgesteld door onvoorziene omstandigheden. OpenAI's CEO, Sam Altman, werd namelijk in november door de raad van bestuur ontslagen.

OpenAI streeft naar 100 miljard dollar waardering

Naast deze deal, heeft OpenAI plannen om extra financiering te werven. Bloomberg meldt dat deze nieuwe financiering het potentieel heeft om de waarde van het bedrijf op te drijven tot wel 100 miljard dollar.

CEO Sam Altman heeft grootste plannen buiten de AI-sector. Volgens The Wall Street Journal wil Altman biljoenen ophalen met het doel de wereldwijde halfgeleiderindustrie te transformeren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.