OpenAI's Sam Altman doet poging om menselijke intelligentie te evenaren

FFrits 15 november 2023 13:16

Sam Altman, CEO van OpenAI, is van plan om software te ontwikkelen die even intelligent is als een mens. Hoewel hij momenteel werkt aan verbeteringen van ChatGPT-4, heeft hij zijn ogen op de toekomst gericht, met plannen om Artificial General Intelligence (AGI) te ontwikkelen.

In de voetsporen van menselijke intelligentie

Met een ambitieus doel voor ogen, wil Sam Altman, CEO van OpenAI, kunstmatige intelligentie naar een hoger niveau tillen. Hij werkt aan de ontwikkeling van software die in staat is om het menselijk intellect te evenaren. Dit project kan een grote sprong voorwaarts betekenen in de kunstmatige intelligentiewereld en kan de manier waarop we technologie gebruiken revolutioneren.

Ondanks de invloed die ChatGPT sinds de lancering heeft gehad, worstelt de bot nog steeds met winstgevendheid. Het zakelijke model achter deze innovatieve software heeft nog niet het gewenste succes opgeleverd. Toch blijft Altman optimistisch, dankzij een recente investering van 10 miljard dollar van Microsoft in zijn bedrijf.

De ambitieuze toekomst van AGI

Altman's ultieme ambitie is om Artificial General Intelligence (AGI) te ontwikkelen, een vorm van AI die in staat is om bijna elke cognitieve taak te leren en uit te voeren. Dit zou een grote doorbraak kunnen zijn in het veld, maar details over dit project zijn nog schaars. Het is duidelijk dat Altman en zijn team bij OpenAI vastberaden zijn om de grenzen van kunstmatige intelligentie te blijven verleggen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.