Orquesta: Het Nieuwe AI Platform Financierd Door Adriaan Mol

FFrits 11 oktober 2023 13:23

Orquesta, een nieuw AI-platform, maakt het experimenteren met diverse AI-tools efficiënt en veilig. Het bedrijf, gesteund door investeerder Adriaan Mol, biedt bedrijven een dashboard om te experimenteren met Large Language Models (LLM's) van verschillende leveranciers zoals OpenAI, Cohere en Anthropic.

Wat is Orquesta?

Orquesta is een game-changer op het gebied van artificiële intelligentie. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om op een efficiënte en veilige manier te werken met verschillende AI-modellen van leveranciers zoals OpenAI, Cohere, Anthropic en anderen. Het biedt een gebruiksvriendelijk dashboard om te experimenteren met de inkomende data (prompts genoemd) die aan de Large Language Models (LLM's) worden gegeven, in de hoop op intelligente output. Of je nu met twintig bots tegelijk wilt experimenteren en de input wilt tweaken, het is allemaal mogelijk in de 'Model Garden' van Orquesta met slechts één klik.

Aan het roer van Orquesta staan Sohrab Hosseini en zijn CTO Anthony Diaz. Ze werkten eerder samen bij Neocles, een verkoopplatform voor de mode-industrie. Eind 2021 besloten ze te vertrekken om hun eigen startup te beginnen. Het idee was om een flexibel SaaS-platform te bouwen waarmee bedrijven hun bedrijfssoftware konden samenstellen met behulp van bouwstenen, zonder te veel programmeren. Toen 2022 aanbrak, werd de wereld plotseling gedomineerd door AI, wat leidde tot een verandering in hun plannen.

Wie zijn de doelgroepen van Orquesta?

Orquesta heeft duidelijk zijn doelgroep in kaart gebracht. Het bedrijf richt zich momenteel op drie segmenten: startups die producten ontwikkelen rond Generative AI, SaaS-bedrijven die hun producten willen 'injecteren' met AI en grote corporates. Startups zijn belangrijk omdat ze Orquesta pushen om hun technologie verder te ontwikkelen. SaaS-bedrijven met een serieuze techafdeling zijn geïnteresseerd in het verrijken van hun software met LLM en Orquesta kan hen hierbij helpen. Grote corporates zijn het segment waarin Hosseini op termijn de meeste klandizie verwacht.

Orquesta heeft een eenvoudig en transparant verdienmodel. Het bedrijf rekent af per transactie, maar alleen voor het gebruik van zijn eigen platform - de LLM's mogen hun eigen rekeningen sturen. Orquesta wil zuiver blijven en ervoor zorgen dat hun incentives en die van de klant op één lijn liggen. Ze hebben liever geen marge op het gebruik van de AI, omdat dit hun klanten naar een bepaalde aanbieder zou kunnen leiden, terwijl ze de kosten juist beheersbaar willen houden voor hun klanten.

Hoe wordt Orquesta gefinancierd?

Orquesta is financieel gezond. Het bedrijf heeft onlangs een financieringsronde afgerond en heeft 8 ton opgehaald. Onder de investeerders was Adriaan Mol, de oprichter van Mollie en Messagebird, samen met andere investeerders zoals Curiosity, gespecialiseerd in AI-startups, en het fonds van Golden Egg Check. Hosseini bevestigt dat het bedrijf op dit moment niet op zoek is naar meer financiering.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.