Pas op! AI-gegenereerde paddenstoelengidsen op Amazon kunnen levensgevaarlijk zijn

FFrits 3 september 2023 10:11

Veel van de paddenstoelengidsen aangeboden op Amazon zijn gegenereerd door kunstmatige intelligentie en kunnen mogelijk gevaarlijk zijn voor gebruikers. Experts adviseren voorzichtigheid bij het gebruik van deze gidsen, aangezien subtiele verschillen tussen giftige en niet-giftige paddenstoelen vaak over het hoofd worden gezien door de AI.

AI-generatie van paddenstoelengidsen op Amazon

Het is gebleken dat veel van de gidsen voor het plukken van paddenstoelen die worden aangeboden op Amazon, zijn gegenereerd door kunstmatige intelligentie. Dit werd ontdekt nadat de Britse krant The Guardian een aantal van deze boeken had onderzocht en ze had gecontroleerd met een tool die kan detecteren of een tekst door een chatbot zoals ChatGPT is geschreven. Alle vier de boeken die werden gecontroleerd, bleken bijna zeker door AI te zijn geschreven.

De gevaren van AI-generatie van paddenstoelengidsen

Leon Frey, een bekende paddenstoelendeskundige, heeft zijn zorgen geuit over deze AI-generatie van paddenstoelengidsen. Volgens hem moedigen deze gidsen de lezers aan om te proeven als een methode om gevaarlijke en onschuldige paddenstoelen van elkaar te onderscheiden. Dit is volgens hem echter nooit een veilige methode. Daarnaast worden in de boeken ook eetbare, maar beschermde paddenstoelen aangeraden om te plukken.

In reactie op de groeiende zorgen over de AI-generatie van paddenstoelengidsen op haar platform, heeft Amazon aangegeven deze boeken te onderzoeken en indien nodig actie te ondernemen. Het bedrijf benadrukt dat het dit probleem serieus neemt en streeft naar een veilige winkel- en leesomgeving voor haar klanten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.