Preply haalt 70 miljoen dollar op voor AI-integratie: een Oekraïense succesverhaal

FFrits 19 juli 2023 12:50

Preply, een Oekraïens opgerichte online taal-leerplatform, heeft met succes 70 miljoen dollar opgehaald om de inzet van artificiële intelligentie te intensiveren. De onderneming is van plan om haar leiderschap in online taallessen uit te breiden door middel van door AI aangedreven menselijke docenten.

Preply verhoogt inzet op AI

Preply, een platform waarop mensen met docenten verbonden worden om een nieuwe taal te leren, heeft 70 miljoen dollar aan vers kapitaal opgehaald om haar inzet van artificiële intelligentie (AI) te verhogen. Het bedrijf, opgericht in Oekraïne maar gevestigd in de VS, heeft dit geld verzameld door nieuwe aandelen en schulden uit te geven. Dit zet Preply op een totale financieringscapaciteit van meer dan 170 miljoen dollar.

Preply fungeert als een marktplaats voor docenten en leerlingen. Elke docent op Preply deelt een profiel dat leerlingen kunnen bekijken en stelt een uurtarief in voor hun lessen. Preply krijgt een percentage van de uurtarieven die docenten in rekening brengen. Tevens verkoopt Preply haar diensten aan grote bedrijven, zoals Datadog, GroupM en Bain, die het gebruiken om de vreemde taalvaardigheden van hun teams te verbeteren.

AI-integratie in Preply

Preply past al machine learning toe om een optimale match te maken tussen leerlingen en docenten. Nu breidt het zijn AI-integratie uit en heeft het onlangs een AI-assistent gelanceerd om docenten te helpen bij het ontwerpen van oefeningen, grammatica-uitleg en het opstarten van gesprekken. Deze uitbreiding en integratie van AI geeft Preply een concurrentievoordeel in de online taal-leermarkt.

AI blijft aantrekkelijk voor investeerders

De fondsenwerving komt op een moment dat startups het moeilijker hebben om geld op te halen. AI blijft echter een opmerkelijke uitzondering op deze regel, dankzij de populariteit van tools zoals OpenAI's ChatGPT. Veel startups halen aanzienlijke sommen geld op, omdat durfkapitalisten proberen bedrijven te vinden die zullen profiteren van de stijgende vraag naar AI-tools.

De investering in Preply onderstreept ook de voortdurende interesse van tech-investeerders in Oekraïne, dat al langere tijd te maken heeft met onrust veroorzaakt door Rusland. Horizon Capital heeft 125 miljoen dollar opgehaald voor een startupfonds gericht op het ondersteunen van Oekraïense oprichters. Verschillende oprichters van miljardenbedrijven komen uit Oekraïne, waaronder Max Lytvyn en Alex Shevchenko van Grammarly, en Dmitriy Zaporozhets van GitLab.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.