Remini verovert de App Store: De opkomst van de virale AI-fotobewerkingsapp

FFrits 21 juli 2023 09:57

Remini, een AI-fotobewerkingsapp die al sinds 2019 bestaat, domineert plotseling de ranglijsten van de App Store. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het antwoord is simpel: TikTok.

Remini passeert Threads in de App Store

Er is een nieuwe favoriet in app land! De app Threads, een door Meta's Instagram aangedreven tekstgebaseerd platform, verloor zijn toppositie aan een stille maar pittige concurrent. Interessant genoeg is dit niet een gloednieuwe app, maar een app die al sinds 2019 rustig bestaat en nu plotseling in populariteit explodeert. De app in kwestie is Remini, een AI-fotobewerkingsapp. Wat heeft deze plotselinge opmars veroorzaakt? Het antwoord is TikTok.

Niemand staat tegenwoordig nog versteld van het vermogen van TikTok om mensen, apps, liedjes en zelfs producten viraal te laten gaan. Het platform heeft de carrières gelanceerd van rapper en zanger Lil Nas X en Doja Cat, en wereldwijd virale trends gecreëerd zoals Dalgona Coffee, onderoog Vaseline, en de dansmoves van Wednesday uit de populaire Netflix-show van dezelfde naam. Dus toen TikTok Remini ontdekte, was het onvermijdelijk dat de app dezelfde weg zou volgen. Maar waarom nu plotseling?

Generatieve AI-functie stimuleert Remini's groei

Remini veranderde het spel toen het in 2022 een generatieve AI-functie toevoegde waarmee professioneel uitziende pasfoto's gemaakt kunnen worden voor je CV, portfolios of zelfs LinkedIn. Het enige wat je hoeft te doen is een selfie uploaden. En zodra deze functie ontdekt werd door een TikTok-gebruiker en op het platform gepost werd, begon iedereen hetzelfde te doen, en al snel veranderde het in een uitdaging om te zien wie de grootste transformatie kon creëren met de app.

Explosieve groei in downloads voor Remini

Natuurlijk was de echte winnaar hier Remini, dat een enorme piek zag in zijn downloadaantallen. De data van app-analysebedrijf Apptopia toont aan dat de AI-foto-editor in de afgelopen 30 dagen meer dan 22 miljoen keer is gedownload, volgens een rapport van TechCrunch. Bovendien heeft de app ook meer dan 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers (DAU) geregistreerd op 19 en 20 juli.

Ongetwijfeld rijdt Remini mee op de social media golf, maar de TikTok begraafplaats is gevuld met trends van het verleden, en dat lot zal ook voor deze app komen. Wat interessant zal zijn, is of het bedrijf achter de app dit momentum kan gebruiken om meer functies toe te voegen om relevant te blijven en haar klanten te bedienen, of dat het ook zal vervagen in middelmatigheid zoals vele anderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.