Sam Altman van OpenAI lanceert Worldcoin, de crypto van de toekomst

FFrits 24 juli 2023 10:22

Sam Altman, CEO van OpenAI, lanceert Worldcoin, een cryptocurrency project dat de economie kan veranderen in het tijdperk van AI. Met zijn unieke World ID's wil het realiteit en AI scheiden en tegelijkertijd bouwen aan een basis voor een universeel basisinkomen.

Worldcoin's unieke identificatiemethode

Worldcoin, een nieuw cryptocurrency project, is op touw gezet door Sam Altman, de CEO van OpenAI. In het hart van dit project ligt de World ID, een account dat alleen voor echte mensen beschikbaar is. Om een World ID te krijgen, moeten klanten zich aanmelden om een persoonlijke irisscan te doen met de 'orb' van Worldcoin, een zilveren bal van ongeveer de grootte van een bowlingbal. Zodra de irisscan van de orb verifieert dat de persoon echt is, wordt er een World ID aangemaakt.

Binance, het grootste cryptocurrency-uitwisselingsplatform, heeft aangekondigd dat het Worldcoin zal opnemen in zijn lijst. Dit betekent dat Worldcoin verhandelbaar zal zijn op het platform, wat de toegankelijkheid en zichtbaarheid van de cryptocurrency aanzienlijk zal vergroten. De start van de handel wordt naar verwachting op maandag om 0900 GMT verwacht.

World IDs onderscheiden mensen van AI-bots

In het tijdperk van generatieve AI-chatbots zoals ChatGPT, die opmerkelijk menselijk taalgebruik produceren, ziet Worldcoin een belangrijk gebruik voor haar World IDs. Door deze unieke identificatie kunnen echte mensen worden onderscheiden van AI-bots op het internet. Dit is een cruciale stap in het waarborgen van de echtheid en betrouwbaarheid van online interacties.

Worldcoin's rol in Universeel Basisinkomen

Sam Altman ziet een toekomst waarin Worldcoin kan helpen bij het aanpakken van economische ongelijkheid. Volgens hem kan de unieke identificatie door World IDs een rol spelen bij de implementatie van een Universeel Basisinkomen (UBI) - een sociaal voordeelprogramma waarbij elke persoon recht heeft op betalingen. Aangezien World IDs alleen voor echte mensen beschikbaar zijn, kan dit helpen om fraude te verminderen wanneer UBI wordt uitgerold.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.