Samsung en Hyundai pompen 100 miljoen dollar in AI-chipontwikkelaar

FFrits 3 augustus 2023 15:35

AI-chipontwikkelingsbedrijf Tenstorrent heeft een financieringsronde van 100 miljoen dollar afgesloten, geleid door productiegiganten Samsung en Hyundai. De fondsen zullen worden gebruikt om de productontwikkeling van het bedrijf te versnellen en om te concurreren met Nvidia, de huidige marktleider in AI-chipontwikkeling.

Financieringsronde van Tenstorrent

Het AI-chipontwikkelingsbedrijf Tenstorrent heeft een grote stap gezet met het afronden van een financieringsronde van 100 miljoen dollar. Deze financieringsronde werd geleid door de productiegiganten Samsung en Hyundai. De financieringsronde toont de toenemende interesse en investering in de ontwikkeling van AI-chips, een gebied dat op dit moment wordt gedomineerd door grote spelers zoals Nvidia.

Tenstorrent staat onder leiding van CEO Jim Keller, die een indrukwekkende staat van dienst heeft in de ontwikkeling van AI-chips. Keller heeft eerder gewerkt voor grote technologiebedrijven zoals Apple, Intel en Tesla. Zijn ervaring en expertise in de sector maakt het bedrijf een sterke concurrent in de race voor de ontwikkeling van AI-chips.

Versnelling van productontwikkeling

Met de nieuwe financiering plant Tenstorrent om hun productontwikkeling en het ontwerp van AI-chiplets te versnellen. Dit toont hun ambitie en bereidheid om te concurreren met gevestigde spelers in de markt. De ontwikkeling van geavanceerde AI-chips is een cruciaal onderdeel in het realiseren van geavanceerde AI-systemen, en Tenstorrent lijkt klaar om de uitdaging aan te gaan.

Concurrentie met Nvidia

De concurrentie in de AI-chipontwikkelingsruimte is hevig, met Nvidia als de huidige marktleider. Nvidia heeft een sterke positie in de markt, maar de nieuwe financiering voor Tenstorrent kan het landschap veranderen. De strijd om marktdominantie wordt steeds interessanter met bedrijven zoals Tenstorrent die een uitdaging vormen voor de gevestigde spelers.

De dynamiek van de AI-chipmarkt wordt ook beïnvloed door geopolitieke factoren. De Verenigde Staten heeft beperkingen opgelegd aan de export van AI-chips naar China, een van de belangrijkste markten voor deze chips. Deze restricties kunnen een impact hebben op de marktomstandigheden en de strategieën van AI-chipontwikkelingsbedrijven zoals Tenstorrent.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.