Samsung Galaxy S24: Een sprong voorwaarts in kunstmatige intelligentie

FFrits 24 oktober 2023 07:17

Samsung lijkt klaar om een grote sprong voorwaarts te maken in de AI-technologie met hun aankomende vlaggenschip, de Galaxy S24. Naar verluidt zal dit toestel gebruik maken van geavanceerde AI-technieken voor onder meer fotobewerking.

Gebruik van AI in Samsung's nieuwste vlaggenschip

Samsung lijkt klaar om met zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S24, vol in te zetten op kunstmatige intelligentie. Deze strategie is niet verrassend, gezien de concurrentie, met Google voorop, ook steeds meer AI toepast. Met het oog op de Pixel 8, die uitblinkt in AI-mogelijkheden, wachten we vol spanning op hoe Samsung deze trend zal voortzetten in de Galaxy S24.

Kritiek op Samsung's AI-gebruik

In het verleden heeft Samsung kritiek gekregen op het gebruik van AI in hun smartphones. Bijvoorbeeld, rondom de zogenaamde 'maanprobleem', waarbij foto's die gemaakt zijn met de S23 Ultra in de maanfotografiestand zo sterk werden bewerkt door de software dat ze bijna onrealistisch leken. Desondanks blijft Samsung vasthouden aan AI, gezien de groeiende trend en de aanzienlijke voordelen die deze technologie kan bieden.

Ambitieuze AI-doelstellingen voor de Galaxy S24

Volgens geruchten zal de Galaxy S24 de 'slimste AI-telefoon ooit' moeten worden. Hoewel dit een gewaagde claim is, benadrukt het wel de ambitie van Samsung om voorop te lopen in de AI-technologie. Het kan interessant zijn om te zien hoe de consument reageert op deze ontwikkeling, gezien de gemengde gevoelens over AI.

Traditioneel lanceert Samsung zijn nieuwe vlaggenschip in januari of februari. Met de drukke feestdagen net achter de rug, kijken we vol verwachting uit naar de komst van de Galaxy S24 en de AI-opties die dit toestel zal bieden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.