Sergey Brin keert terug naar Google om zijn AI-initiatieven te bevorderen

FFrits 21 juli 2023 15:18

Sergey Brin, medeoprichter van Google, neemt weer een actieve rol op zich binnen het bedrijf om hun AI-initiatieven te ondersteunen. Dit komt als gevolg van de toenemende concurrentie in het AI-veld, met name van de ChatGPT van OpenAI.

Sergey Brin neemt actievere rol binnen Google

In tegenstelling tot de meeste oprichters van Google, die een hands-off benadering handhaven voor hun bedrijf, wordt gemeld dat Sergey Brin veel vaker bij Google verschijnt. Dit komt als een reactie op de groeiende hype rondom ChatGPT die eind vorig jaar begon. Brin helpt het bedrijf in de voorhoede van AI-ontwikkelingen te blijven, en werkt nauw samen met het AI-team dat aan Google Bard werkt, een concurrent van ChatGPT.

Sergey Brin is voornamelijk betrokken bij het wervingsproces van het bedrijf, door het selecteren van essentieel personeel nadat het bedrijf tal van belangrijke onderzoekers in het veld heeft verloren. Ondanks zijn hernieuwde betrokkenheid lijkt Sundar Pichai, CEO van Google en Alphabet, niet bezorgd te zijn. Hij verwelkomt en moedigt de betrokkenheid van Brin zelfs aan.

Google Bard vangt op met ChatGPT

Na het succes van ChatGPT, een geavanceerd taalmodel chatbot, heeft Google snel gereageerd door Google Bard te introduceren, een concurrerend product. Hoewel Google Bard aanvankelijk als minder geavanceerd en meer vatbaar voor fouten werd gezien, heeft het de afgelopen maanden veel vooruitgang geboekt. Het staat nu in de kijker samen met ChatGPT en Bing Chat. Google profiteert van zijn uitgebreide assortiment producten, met Google Lens-integratie als een van de nieuwste troeven van Bard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.