Simpelweg een app creëren zonder code-vaardigheden? AI maakt het mogelijk

FFrits 18 augustus 2023 10:02

Een Amerikaanse influencer, zonder enige programmeerkennis, heeft met de hulp van AI en no-code tools succesvol een app gebouwd. Deze ontwikkeling kan potentieel de weg banen voor toekomstige niet-programmeurs om hun eigen software te creëren.

De opkomst van apps zonder programmeren

James Brooks, een Amerikaanse influencer, heeft zonder enige programmeerkennis een app ontwikkeld. Hij gebruikte hiervoor een aantal no-code tools, software die mensen zonder programmeervaardigheden in staat stelt om software te ontwikkelen door gebruik te maken van grafische gebruikersinterfaces, en AI. Hij is erin geslaagd om in slechts enkele dagen tijd de app, genaamd Thingy Bridge, te bouwen.

De cruciale rol van AI in app-ontwikkeling

No-code tools waren onmisbaar in de bouw van de app van Brooks, maar AI speelde ook een grote rol. De influencer gebruikte AI voornamelijk wanneer hij tegen beperkingen aanliep met de no-code tools. Met behulp van AI-tools zoals Magai, een tool aangedreven door ChatGPT, en Claude, een virtuele assistent ontwikkeld door Anthropic, kon hij deze beperkingen overkomen.

Brooks benadrukte dat de ontwikkeling van de back-end van Thingy Bridge de grootste uitdaging was, aangezien de app sterk afhankelijk is van databases om te functioneren. Hij gebruikte daarom AirTable, een no-code platform voor databases. De ontwikkeling van de front-end was daarentegen een stuk eenvoudiger. Brooks gebruikte voor de front-end ontwikkeling Glide Apps, een no-code programma, en voor het bouwen van een website gebruikte hij WordPress, een populaire contentmanagementsysteem (CMS).

Snelle app-ontwikkeling met AI en no-code tools

Na de succesvolle lancering van Thingy Bridge in april, heeft Brooks een andere app ontwikkeld, genaamd JournoMofo. Deze app stelt mensen in staat om contact te leggen met journalisten. Volgens Brooks kostte het hem slechts twee uur om deze app te bouwen met dezelfde software tools die hij eerder gebruikte.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.