Stack Overflow stapt in de wereld van generatieve AI met Overflow AI

FFrits 27 juli 2023 14:57

Stack Overflow, een belangrijke bron voor ontwikkelaars voor technische vragen, verstoort zijn traditionele model met de introductie van Overflow AI. Deze nieuwe AI-capaciteiten moeten het voor ontwikkelaars en bedrijven gemakkelijker maken om de informatie te vinden en te gebruiken die ze nodig hebben.

Introductie van Overflow AI

Stack Overflow verstoort zijn traditionele model met de introductie van Overflow AI. Dit is geen enkel product, maar een reeks van initiatieven zoals een verbeterde AI-zoekfunctie op zowel de publieke als de enterprise platforms. Ondernemingen kunnen ook profiteren van een Overflow AI Visual Studio code-extensie en een Slack-integratie. Deze nieuwe AI-capaciteiten komen na een recente enquête van het bedrijf die onthulde dat de meerderheid van de ontwikkelaars AI-tools wil gebruiken, maar slechts 40% vertrouwt daadwerkelijk op AI.

Het doel van Overflow AI

Overflow AI streeft ernaar om de gemeenschap van Stack Overflow te complementeren, niet te vervangen. Het model van Overflow AI maakt natuurlijke taalverwerking (NLP) mogelijk voor zoekopdrachten die, volgens CEO Prashanth Chandrasekar van Stack Overflow, zeer nauwkeurige resultaten zullen opleveren. Het systeem is getraind op de kennisbank van de publieke Stack Overflow. Zo kunnen gebruikers conversatievragen stellen via Overflow AI en de gegenereerde antwoorden komen rechtstreeks van de 58 miljoen vragen en antwoorden uit de publieke Stack Overflow, met citaten naar de zeer specifieke bronnen.

Voordelen van Overflow AI

Overflow AI zal gebruikers van alle ervaringsniveaus in staat stellen om veel sneller waarde uit het platform te halen, omdat gebruikers niet hoeven te gaan door de mogelijke hindernissen die soms geassocieerd kunnen worden met feedback van de gemeenschap. Daarnaast zal het antwoorden genereren op basis van natuurlijke taalverwerking (NLP), wat de efficiëntie van het systeem verhoogt. Echter, de door de gemeenschap geleide reacties blijven centraal staan op het platform en zullen niet verdwijnen.

Overflow AI voor Visual Studio Code

Een veelvoorkomend gebruik van Stack Overflow is dat ontwikkelaars een antwoord van de publieke forums knippen en plakken en het gebruiken binnen een ontwikkeltool zoals Microsoft's Visual Studio Code. Nu hebben Stack Overflow voor Teams gebruikers een nieuwe Overflow AI-extensie voor Visual Studio Code die direct zal integreren in de ontwikkelaarsomgeving. Deze tool zal ook in staat zijn om samenvattingen en uitleg voor code te bieden.

Het integreren van AI met code-ontwikkeling is iets dat Microsoft al enkele jaren doet met zijn Github Copilot-technologie. Volgens Chandrasekar is Overflow AI geen poging om Github Copilot te vervangen, maar eerder om meer informatieve bronnen aan ontwikkelaars en de organisaties waarvoor ze werken te bieden. 'We zijn zeker niet op zoek om GitHub Copilot te vervangen, we zijn zeer complementair aan wat je eigenlijk gaat doen bij het schrijven van code,' zei hij.

De OverflowAI-mogelijkheden worden als alfaversies gelanceerd in augustus, waarbij geïnteresseerde ontwikkelaars en bedrijven zich kunnen aanmelden via stackoverflow.co/labs. Dit benadrukt de toewijding van Stack Overflow om de bestemming te worden voor alle dingen met betrekking tot technologische kennis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.