Tencent onthult chatrobot ‘Hunyuan Aide’, een krachtige tegenhanger van ChatGPT

FFrits 7 september 2023 12:07

De Chinese technologiegigant Tencent heeft een chatbot met de naam ‘Hunyuan Aide’ geïntroduceerd. De chatbot, die momenteel alleen beschikbaar is voor bedrijven op uitnodiging, wordt geacht even krachtig te zijn als het Amerikaanse ChatGPT. China heeft hoge ambities op het gebied van kunstmatige intelligentie en wil tegen 2030 een wereldleider zijn in deze sector.

Tencent's Hunyuan Aide treedt in de voetsporen van ChatGPT

Tencent, het Chinese technologiebedrijf, presenteerde onlangs zijn chatbot 'Hunyuan Aide'. De robot, die momenteel alleen beschikbaar is voor uitgenodigde bedrijven, wordt door het bedrijf beschouwd als vergelijkbaar in capaciteiten met het Amerikaanse ChatGPT. Tencent's vicevoorzitter Jiang Jie beweert zelfs dat de robot krachtiger is in het beantwoorden van vragen uit het toelatingsexamen voor Chinese universiteiten. Voorlopig is er nog geen datum aangekondigd voor een lancering bij het grote publiek.

De zoekmachine Baidu was de eerste grote groep in China die een alternatief voor ChatGPT lanceerde. De Baidu-chatbot kan onmiddellijk reageren op vragen of inhoud creëren aan de hand van gebruikersvereisten. Het vermogen van ChatGPT wordt sinds de lancering in november van het vorige jaar zorgvuldig gevolgd in China, hoewel het programma in het land is geblokkeerd, tenzij gebruikers een VPN-verbinding en een buitenlands telefoonnummer hebben.

China streeft naar wereldleiderschap in kunstmatige intelligentie

China heeft duidelijke ambities in de wereld van de kunstmatige intelligentie. Het land heeft aangekondigd dat het tegen 2030 een wereldleider wil zijn in deze sector. In april kondigde China een 'veiligheidsinspectie' aan voor AI-tools ontwikkeld in China voordat ze worden toegelaten op de markt. Elf groepen, waaronder Tencent en Baidu, hebben onlangs goedkeuring gekregen van de autoriteiten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.