Tiener bouwt miljoenenbedrijf in AI

FFrits 11 oktober 2023 22:26

Terwijl de meeste tieners zich bezighouden met school en vrienden, heeft de 16-jarige Pranjali Awasthi een AI-bedrijf opgebouwd dat nu al miljoenen waard is. Ze heeft haar succes te danken aan haar vroege betrokkenheid bij AI en een slimme zakelijke zet.

Jonge ondernemer bouwt AI-imperium

Op een leeftijd waarop de meeste tieners nog bezig zijn met het vinden van hun passie, heeft Pranjali Awasthi al een succesvol bedrijf opgericht. Haar bedrijf, gespecialiseerd in AI, is nu al miljoenen waard. Dit opmerkelijke succesverhaal begon op haar dertiende, toen ze al betrokken was bij AI-onderzoeksprojecten. Haar toewijding en vroege betrokkenheid bij dit technologische veld hebben haar in staat gesteld om op zo'n jonge leeftijd al zo'n indrukwekkende prestatie te leveren.

Vroege blootstelling aan AI

Awasthi's interesse in technologie komt niet uit de lucht vallen. Ze is opgegroeid in een omgeving waarin technologie een belangrijke rol speelde. Haar vader, een engineer, legde de basis voor haar computereducatie. Haar vroege blootstelling aan AI in onderzoekslaboratoria heeft haar interesse en begrip van dit complexe veld gestimuleerd. Dit heeft haar op het pad naar ondernemerschap in AI gebracht.

Van idee tot miljoenenbedrijf

Awasthi toonde een enorme toewijding door 20 uur per week te besteden aan het werken aan machine learning-projecten in laboratoria, naast haar reguliere schoolwerk. Tijdens deze periode kwam ze op het idee voor DelvAI, een AI-bedrijf dat erop gericht is om zoekresultaten te optimaliseren. Door haar harde werk en innovatieve ideeën heeft het bedrijf nu een geschatte waarde van maar liefst 12 miljoen dollar.

Ondanks haar al indrukwekkende succes is Awasthi niet van plan om te gaan rusten. Ze is vastbesloten om haar product te verbeteren en haar bedrijf verder te ontwikkelen in een markt die snel groeit en vol zit met AI-bedrijven. Haar ambitie en gedrevenheid zijn bewonderenswaardig en een voorbeeld voor jonge ondernemers overal.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.