TomTom en Microsoft onthullen AI-aangedreven audio-assistent voor auto's

FFrits 20 december 2023 07:01

TomTom en Microsoft hebben samengewerkt om een AI-aangedreven audio-assistent te lanceren voor auto's, die gebruik maakt van geavanceerde steminteractie technologieën en kan worden geïntegreerd in verschillende infotainmentsystemen.

Lancering van AI-gestuurde audio-assistent

TomTom, het Nederlandse navigatiebedrijf, heeft in samenwerking met Microsoft een AI-gestuurde audio-assistent voor auto's gelanceerd. Deze assistent maakt gebruik van de technologische vooruitgang van Microsoft op het gebied van kunstmatige intelligentie en biedt gebruikers de mogelijkheid om geavanceerdere spraakinteracties te hebben met hun voertuigen. Dit is een spannende ontwikkeling in de auto-industrie, want het betekent dat autorijden niet alleen veiliger kan worden, maar ook intuïtiever en handiger voor de bestuurder.

Integratie in 'Digital Cockpit' van TomTom

De AI-aangedreven audio-assistent van TomTom en Microsoft zal worden geïntegreerd in de 'Digital Cockpit' van TomTom. Dit systeem maakt het mogelijk om naadloos te integreren met andere infotainmentsystemen in de auto-industrie, waardoor gebruikers een meer verbonden en geavanceerde rijervaring kunnen hebben. De 'Digital Cockpit' van TomTom is een cruciaal onderdeel van deze innovatie, want het is het platform waar de AI-aangedreven assistent zal opereren en interacties met gebruikers zal faciliteren.

Dit is niet de eerste keer dat TomTom en Microsoft samenwerken aan technologische innovaties. In feite werken deze twee bedrijven al sinds 2016 samen. Deze langdurige samenwerking suggereert een sterke synergie tussen de bedrijven en hun gedeelde visie om de manier waarop mensen autorijden te veranderen door het gebruik van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie. Het feit dat ze nog steeds samenwerken aan zulke baanbrekende projecten is een positief teken voor de toekomst van de auto-industrie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.