Verble: AI-presentatietool maakt grote stappen in korte tijd

FFrits 11 augustus 2023 14:52

Verble, de AI-gedreven presentatietool, zorgt voor opschudding in de wereld van technologie. De tool, bedacht tijdens een vlucht van Lissabon naar Amsterdam, heeft in korte tijd veel tractie gekregen. Maar hoe is dit zo snel gebeurd, en wat zijn de volgende stappen?

Geboorte van een idee: Verble

Het idee voor Verble werd geboren tijdens een vlucht van Lissabon naar Amsterdam. Devin van den Berg en Victor Straatman, investeerder bij 4impact capital, raakten in gesprek over een app die hen kon helpen presenteren als de sprekers die ze op de Web Summit hadden gezien. Dit was het begin van een ondernemersavontuur.

Na de introductie van Chat GPT eind november, besloten Van den Berg en Straatman dat het potentieel van AI hun idee kon transformeren. De oprichting van Verble werd een realiteit en het team werd uitgebreid met Ronald Hagenstein van Digital Creative NL en Thibault Gloaguen, een ervaren ontwikkelaar.

Verble werd voor het eerst gelanceerd als een web-app, met plannen voor een mobiele applicatie in de toekomst. Van den Berg legt uit dat ze ervoor gekozen hebben om snel een eerste versie te lanceren om feedback te kunnen verzamelen en beter te begrijpen hoe mensen de tool gaan gebruiken.

Werking van de Verble AI-assistent

Verble werkt als een AI-assistent die gebruikers helpt bij het voorbereiden van presentaties. De gebruiker geeft aan wat voor soort presentatie het moet worden, waarna de tool een structuurvoorstel geeft. Vervolgens wordt een uitgeschreven versie omgezet in bullet points en kan de gebruiker smart editing features gebruiken om het verhaal spannender te maken.

Wereldwijde bekendheid zonder marketing

Ondanks dat de founders van Verble nog geen euro aan marketing hebben uitgegeven, is de tool al in bijna 120 landen getest. Ze hebben dit bereikt door AI-nieuwsbrieven over de hele wereld te benaderen met de vraag of ze hun tool wilden reviewen.

Toekomstplannen en financiering voor Verble

Hoewel Verble momenteel nog gratis is, zien de oprichters een abonnementsmodel voor de B2B-markt in de toekomst. Verkennende gesprekken met investeerders zijn al gevoerd en later dit jaar hoopt Verble een eerste ronde van financiering te kunnen doen. Met het opgehaalde geld wil de start-up de technologie verbeteren en de ontwikkeling van de mobiele app starten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.