Vitalik Buterin waarschuwt voor AI-risico's en crypto-stagnatie

FFrits 22 oktober 2023 07:06

Vitalik Buterin, medebedenker van Ethereum, uit zijn zorgen over de mogelijke risico's van kunstmatige intelligentie en de stagnatie in de crypto-industrie. Echter, hij ziet Ethereum als een deel van de oplossing voor deze problemen.

Buterins zorgen over AI en crypto

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, uitte onlangs zijn zorgen tijdens een Ask-Me-Anything-aflevering op Farcaster. Hij schetste een somber wereldbeeld, waarbij hij specifieke zorgen uitte over de potentieel dystopische toekomst van kunstmatige intelligentie (AI), de mogelijke stagnatie in de crypto-industrie en de verspilde moeite in de strijd voor internetprivacy en een open internetinfrastructuur.

Existentiële risico's van AI

Buterin gaat nog een stap verder in zijn zorgen over AI. Volgens hem kunnen de technopolitieke vraagstukken in de toekomst sterk worden beïnvloed door de ontwikkelingen rondom AI. Hij ziet mogelijk zelfs existentiële risico's door de snelle vooruitgang in deze technologie. Buterin onderzoekt of en hoe de Ethereum-gemeenschap kan bijdragen aan mogelijke oplossingen voor deze problematiek.

Mogelijke stagnatie in crypto-industrie

Buterins zorgen beperken zich niet alleen tot AI. Ondanks het huidige optimisme rondom de adoptie van crypto door grote instellingen, en de mogelijke goedkeuring van meerdere bitcoin (BTC) spot-ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), voorziet Buterin stagnatie in de crypto-industrie. Hij houdt het zelfs voor mogelijk dat de inspanningen voor internetprivacy en open internet-infrastructuur verspilde moeite kunnen zijn.

Buterin deelde ook zijn gedachten over Worldcoin, een project dat een digitale identiteit en basisinkomen belooft aan elke eigenaar van een WLD-adres. Hoewel dit project bedoeld is om mensen een kans te geven tegen de opmars van AI, is Buterin kritisch. Hij stelt dat het vaak bijna onmogelijk is om online een AI-model te onderscheiden van een 'echt' persoon, wat het project potentieel problematisch maakt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.