Voormalig OpenAI Topman Sam Altman aan de slag bij Microsoft

FFrits 20 november 2023 13:01

Na zijn recente ontslag bij OpenAI, heeft Sam Altman alweer een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat nu leidinggeven aan een team dat zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie bij Microsoft.

Altman's snelle carrière wisseling naar Microsoft

Het nieuws over de overstap van Altman naar Microsoft komt als een verrassing, zo kort na zijn ontslag. Altman, die op vrijdag werd ontslagen bij OpenAI, heeft al snel een nieuwe uitdaging gevonden bij Microsoft. Hij zal daar de leiding hebben over een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie.

Gebrek aan vertrouwen resulteert in ontslag bij OpenAI

Altman's vertrek bij OpenAI was onverwacht. Het bestuur van het bedrijf gaf aan dat ze geen vertrouwen meer hadden in het vermogen van Altman om leiding te geven aan de organisatie. Dit leidde tot zijn ontslag, wat vervolgens leidde tot zijn snelle overstap naar Microsoft.

Ondanks het recente ontslag van Altman bij OpenAI, blijft de relatie tussen Microsoft en OpenAI sterk. Microsoft, als een van de grootste investeerders van OpenAI, heeft aangegeven toegewijd te blijven aan hun samenwerking. Dit bevestigt de impact en het belang van OpenAI in het veld van kunstmatige intelligentie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.