WhatsApp introduceert AI-stickers: dit is hoe ze werken

FFrits 15 augustus 2023 22:02

WhatsApp werkt aan een functie waarmee gebruikers AI-stickers kunnen maken en delen. Deze feature, momenteel alleen beschikbaar voor bètatesters, zal in de komende weken voor iedereen beschikbaar zijn.

Introductie van AI-stickers op WhatsApp

WhatsApp, de populaire chatapp, is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe functie: AI-stickers. Deze stickers worden gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie en zullen binnenkort beschikbaar zijn voor alle gebruikers. Momenteel kunnen alleen bètatesters gebruik maken van deze functie. De verwachting is dat deze nieuwe feature in de komende weken voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Hoe maak je een AI-sticker?

Als je een AI-sticker wilt maken, dien je op de 'Create'-knop bij stickers te tikken en vervolgens een beschrijving in te voeren. Deze beschrijving zal worden gebruikt om een unieke sticker te genereren. WhatsApp presenteert daarna een set AI-stickers die zijn gegenereerd op basis van jouw ingevoerde beschrijving. Je kunt vervolgens kiezen welke sticker je wilt delen in een chat.

Nieuwe beveiligingsfuncties op WhatsApp

WhatsApp blijft innovaties doorvoeren. Zo krijgen gebruikers van WhatsApp Web binnenkort de mogelijkheid om hun scherm te vergrendelen met een wachtwoord. Deze functie beschermt chats tegen onbevoegde toegang, zelfs als iemand anders je computer gebruikt. Bovendien is WhatsApp van plan om passkeys in te voeren voor tweestapsauthenticatie, wat een extra beveiligingslaag biedt aan gebruikers.

Een andere nieuwe feature van WhatsApp is gerelateerd aan Nederlandse gebruikers. Je kunt nu je vertrouwde Albert Heijn Bonusfolder direct op je telefoon ontvangen via WhatsApp. Dit voegt een extra gemak toe aan het gebruik van de chatapp.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.