WhatsApp test AI-chatbot in nieuwste bètaversie

FFrits 21 november 2023 07:01

WhatsApp, onderdeel van Meta, test het gebruik van een geïntegreerde AI-chatbot in hun meest recente bètaversie voor Android. De chatbot, gebaseerd op het Llama 2 large language-model van Meta, is nog in de experimentele fase

WhatsApp test AI-chatbot in bètaversie

Het moederbedrijf van WhatsApp, Meta, is bezig met het testen van een ingebouwde AI-chatbot in de nieuwste bètaversie van WhatsApp. Deze versie, v2.23.24.26, is momenteel in gebruik voor Android-toestellen. Hoewel de functie op dit moment nog niet werkt, is er al wel een nieuwe knop zichtbaar geworden op de Chats-pagina. Deze knop zou het in de toekomst mogelijk moeten maken om real-time interactie met een AI-chatbot te hebben.

Chatbot gebaseerd op Llama 2-model

De chatbot die door WhatsApp wordt getest, maakt gebruik van het zogenaamde 'large language-model' Llama 2. Dit geavanceerde model is ontwikkeld door Meta en zou de basis vormen voor de intelligentie van de chatbot. Met de hulp van dit model zou de chatbot in staat moeten zijn om natuurlijk en begrijpelijk te communiceren met gebruikers.

Mark Zuckerberg, de CEO van Meta, heeft aangegeven dat de AI-chatbot bedoeld is om gebruikers bij te staan in hun dagelijkse activiteiten. Hoewel nog onduidelijk is hoe dit precies in zijn werk gaat, lijkt het waarschijnlijk dat de chatbot een soortgelijke functie zal vervullen als de 'Mijn AI'-functie van Snapchat, die eveneens bedoeld is om gebruikers te ondersteunen in hun alledaagse bezigheden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.