Windows 11 update gelanceerd: Co-Pilot nog afwezig

FFrits 1 november 2023 07:02

De nieuwe Windows 11 update, versie 23H2, is gelanceerd met tal van nieuwe functies. Echter, de sterk geanticipeerde AI-assistent Co-Pilot blijft afwezig voor Europese gebruikers door wetgevingsproblemen.

Nieuwe functies en verbeterd app-beheer

Windows 11, in zijn nieuwste update, introduceert een reeks nieuwe functies. Een belangrijke verandering is de vervanging van de traditionele Chat door Microsoft Teams. Teams is nu standaard vastgemaakt aan de taakbalk en wordt door Microsoft gepositioneerd als een 'minicommunicatie-ervaring'. Met Teams kunnen gebruikers nu onder andere bellen en sms'en. Daarnaast zijn er wijzigingen in de manier waarop apps worden beheerd, met een nadruk op het labelen van systeemcomponenten en wijzigingen in de beheerpagina's.

Co-Pilot nog niet beschikbaar in Europa

Ondanks alle verwachtingen is de AI-assistent, Co-Pilot, nog steeds niet beschikbaar voor Europese gebruikers. Hoewel Co-Pilot als een van de belangrijkste nieuwe functies werd aangekondigd, staat de Europese wetgeving nog altijd in de weg. Co-Pilot is ontworpen om verschillende taken uit te voeren, zoals het aanpassen van je achtergrond, het opstarten van apps, het beheren van instellingen en zelfs het aanpassen van documenten in Microsoft 365.

Er zijn ook updates voor de oudere Windows-apps. Een van de meest opmerkelijke is dat Paint nu AI-functies heeft. Deze omvatten het verwijderen van achtergronden van foto's en het werken met verschillende lagen. Zelfs de snipping tool is nu uitgerust met AI - een functie waarmee je tekst kunt kopiëren uit afbeeldingen en webpagina's.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.