Zoom stopt met gebruik van gebruikersdata voor AI-training

FFrits 14 augustus 2023 14:01

Zoom heeft besloten om geen gebruikersdata meer te gebruiken voor het trainen van kunstmatige-intelligentiemodellen. De verandering is het gevolg van een recente aanpassing van de algemene voorwaarden door het bedrijf, na eerder controversiële wijzigingen.

Zoom stopt met gebruik van gebruikersdata

Zoom heeft aangekondigd dat het geen gebruikersdata meer zal gebruiken voor het trainen van kunstmatige intelligentie (AI) modellen. Dit betekent dat het bedrijf niet langer gegevens zoals audio, video, chats, afbeeldingen, bijlagen en andere communicatiegegevens zal gebruiken om zijn AI-modellen te verbeteren. Deze beslissing is van toepassing op zowel de eigen modellen van Zoom als op AI-modellen van derde partijen.

In de afgelopen periode heeft Zoom zijn algemene voorwaarden al meerdere keren bijgewerkt. Recentelijk heeft het bedrijf de voorwaarden zo aangepast dat het mogelijk werd om gebruikersdata te verzamelen voor het trainen van AI-modellen. Echter, na publieke ophef, voerde Zoom weer een wijziging door waarbij deze training alleen werd toegestaan na een opt-in van de gebruiker. Nu heeft het bedrijf besloten om helemaal geen data meer te gebruiken voor deze doeleinden, zelfs niet met toestemming van de klant.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.