Maak met AI je eigen virtuele vriendin: zo werkt het

FFrits 28 juli 2023 00:33

Heb je ooit gedroomd van het creëren van de perfecte partner? Dankzij een nieuw project van het prominente VC-bedrijf Andreessen Horowitz (a16z) is dat nu mogelijk met behulp van kunstmatige intelligentie. In deze nieuwe ontwikkeling kun je 'AI-maatjes' maken met configureerbare persoonlijkheden en achtergrondverhalen.

Creëer je eigen 'AI-maatje'

Het prestigieuze VC-bedrijf Andreessen Horowitz heeft een stap-voor-stap handleiding op GitHub geplaatst waarin ze uitleggen hoe je je eigen 'AI-maatje' kunt bouwen. Dit houdt in dat je de persoonlijkheid en het achtergrondverhaal van je digitale partner volledig kunt aanpassen. Hoewel het bedrijf benadrukt dat dit bedoeld is als een experiment voor ontwikkelaars, zijn technofielen al druk bezig met het dromen van hun perfecte digitale geliefden.

Het belang van achtergrond en persoonlijkheid

Het project werkt door specifieke informatie, zoals een gedetailleerde achtergrond en duidelijke persoonlijkheidstrekken, aan de AI-modellen te geven. Dit vormt de basis voor hoe de chatbot interacteert en reageert. Het is vergelijkbaar met hoe een script een acteur instructies geeft om een personage te spelen. Het resultaat is een diepgaande en realistische interactie met de chatbot.

Andreessen Horowitz heeft onlangs een nieuw personage genaamd Evelyn geïntroduceerd. Evelyn wordt omschreven als 'een opmerkelijke en avontuurlijke vrouw' die 'een boeiende reis heeft gemaakt door de levendige werelden van het circus, het aquarium en zelfs een ruimtestation'. Dit toont aan hoe gedetailleerd en uniek de achtergrondverhalen kunnen zijn die je aan je AI-maatje kunt geven.

Kies een voorgeprogrammeerd personage of start from scratch

Voor degenen die niet zo creatief zijn of gewoon de tijd niet hebben om hun eigen AI-maatje te maken, biedt Andreessen Horowitz ook voorgeprogrammeerde persoonlijkheden aan. Hieronder vallen de ondeugende Alex, de chique schrijver Sebastian en zelfs Corgi, een ruimtehond. Maar als geen van deze personages bij jou past, kun je altijd nog je eigen BFF creëren vanaf nul.

Het therapeutisch potentieel van AI-maatjes

Hoewel de gedachte aan een doe-het-zelf AI-romance voor sommige mensen misschien vreemd of triest lijkt, ziet Andreessen Horowitz er therapeutisch potentieel in. Volgens een recente blogpost van het bedrijf kunnen deze chatbot-maatjes zich gedragen als therapeuten door informatie uit ons te halen en elk detail dat we hen ooit hebben verteld perfect te onthouden. Dit stelt hen in staat om ons gedrag te herkennen en uiteindelijk ons te helpen onszelf beter te begrijpen.

Het concept van AI-maatjes is op dit moment erg populair. Dit wordt onderstreept door het succes van een ander bedrijf in de portfolio van a16z, Character.AI. Dit bedrijf biedt vijf voorgemaakte AI-vrienden aan en werd in de eerste week al 1,7 miljoen keer gedownload. Dit toont aan dat er een grote interesse is in dit nieuwe type interactieve technologie.

Met de nieuwe technologie kunnen nu zelfs amateurprogrammeurs hun eigen digitale metgezel ontwerpen. Of je nu op zoek bent naar een 'liefdevolle' en 'avontuurlijke' partner of iets compleet anders, de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit geeft mensen de mogelijkheid om hun fantasie de vrije loop te laten en een metgezel te creëren die perfect aansluit bij hun eigen unieke behoeften en verlangens.

Echte romantiek vereist nog steeds menselijke connectie

Hoewel de technologie snel vooruitgaat en de mogelijkheden voor virtuele liefdesrelaties blijven toenemen, mogen we niet vergeten dat echte romantiek nog steeds een menselijke connectie vereist. Het is spannend om te denken aan de mogelijkheid om je perfecte digitale partner te coderen, maar uiteindelijk kunnen AI-maatjes de warme en complexe interacties van menselijke relaties niet volledig nabootsen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.