Nieuwe AI-gestuurde tool van Tinder helpt bij het samenstellen van je datingprofiel

FFrits 7 augustus 2023 23:28

Tinder test een nieuwe tool die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) de beste foto's voor je datingprofiel selecteert. Deze AI-gestuurde tool is gericht op het vergroten van de kans dat er naar rechts wordt geswipet, wat aangeeft dat je iemand leuk vindt op Tinder.

AI helpt bij het selecteren van foto's

Tinder, de populaire datingapp, is bezig met het testen van een nieuwe tool. Deze tool maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om de beste foto's voor je datingprofiel te selecteren. Het doel is om de gebruiker meer kans te geven om een 'rechts swipe' te ontvangen, wat in de Tinder-wereld betekent dat iemand je leuk vindt. De tool wordt momenteel getest en er zijn nog geen details bekend over de algemene release.

AI kiest de vijf meest representatieve foto's

Het AI-systeem van de nieuwe tool bladert door het fotoalbum van een gebruiker en selecteert de vijf foto's die het meest representatief zijn voor die persoon. Volgens Bernard Kim, de CEO van Tinder, helpt dit niet alleen bij het vergroten van de kans op een rechts swipe, maar draagt het ook bij aan het uitstralen van de persoonlijkheid van de gebruiker op zijn/haar profiel.

AI helpt bij het opstellen van een overtuigende bio

Naast het selecteren van foto's, is Tinder ook bezig met het experimenteren van een AI-systeem dat helpt bij het samenstellen van de bio van een gebruiker. De bio is de introductietekst die bij elk datingprofiel op Tinder staat. Met behulp van AI zou het systeem in staat zijn om overtuigende teksten te verzinnen die de persoonlijkheid en de intenties van de gebruiker goed weergeven.

Het is niet de eerste keer dat AI wordt ingezet bij online dating. Er zijn al apps, zoals Teaser AI en Blush, die AI gebruiken om gebruikers te laten communiceren met een AI-versie van een mogelijke match of om hun flirttechnieken te oefenen met een chatbot. Deze ontwikkelingen wijzen op een toenemende trend waarbij AI een steeds grotere rol speelt in het online datinglandschap.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.